Biztonságos dolog a hagyományos és jól bevált tréning gyakorlatokat alkalmazni egy-egy vezetőképzésen vagy tréningen. De van-e bátorságod hagyni, hogy néhány fokot, vagy ha igazán bátor vagy, akkor akár 90-180 fokot fordítsunk a megszokott képzés módszertanán, és a hagyományos mellett az alternatív módszereket alkalmazva érjünk el akár nem várt mértékű eredményt?

Bár a hagyománykövető és biztonságra törekvő piac még tart az újdonságtól, akik már dolgoztak velünk, hosszú távú partnereink lettek. Ha Te is unod már, vagy egyszerűen nem váltak be a könyvszagú feladatsorok, akkor olvass tovább.
 

Élményalapú és gyakorlatorientált

Az életet nem lehet iskolapadból megtanulni. Az elcsépelt, csontig rágott, mesterséges helyzetgyakorlatok sem mutatják meg a valóságot. Épp ezért nem szokványos módon közelítjük meg a vezetőképzést. Képzéseinken és tréningjeinken alkalmazott feladatok látszólag egyszerűek, mégis a láthatatlant teszik láthatóvá. Nem várt mélységekig mutatják meg működési mechanizmusainkat, amelyből kiindulva jutunk el a napi munka eredményesebbé tételéhez.

 

Tudás és szemlélet

Az elméleti tudás akkor tud igazán hatékonyan beépülni, ha ahhoz megfelelő attitűd, szemlélet is társul. Akkor tudsz a megfelelő módon kommunikálni, tárgyalni, értékesíteni, prezentálni, vezetni, ha belülről motivált vagy és elkötelezett. De hogyan?

Ma, ebben a munkaerő hiánnyal és fluktuációval küzdő világban már nem lehet feltétlenül pénzzel és a friss kávé illatával motiválni a dolgozókat. Ennél többre van szükség: vállalatként elkötelezettnek lenni a dolgozóink iránt, és vezetőként a vállalat és a beosztottaink iránt. Ehhez azonban nem lehet módszereket és technikákat tanulni. Jelen kell lenni önmagunkban és a vállalatnál elfoglalt helyünkben, szerepünkben is. Akiket kizárólag az anyagi javak motiválnak, sosem lesznek valóban elkötelezettek. A titok nyitja másutt keresendő.

 

Tréningek és képzések

Néhány képzésünk, tréningünk ízelítőül:

Válts nézőpontot!

Nem működnek az eddig jól bevált módszerek és utak? Szeretnél kitűnni a piacról? Szeretnél innovatív gondolkodású, elkötelezett, a változásra nyitott kollégákat? Ha más eredményt szeretnél elérni, mint amit eddig, más megközelítésre van szükséged. Neked és a kollégáidnak is. Lehet, hogy másképp kell cselekednetek, de az is lehet, hogy csak más hozzáállásra van szükség. A Válts nézőpontot programunk ebben segít. Nézd meg az almádat egy másik nézőpontból. Lehet, hogy ott még pirosabb vagy épp hogy kukacos. Innen, a jelenlegi nézőpontból mindenesetre nem láthatod.

Kommunikáció - a kulcs

Nem érted vagy nem értenek? Nem elég hatékony az információáramlás a vállalaton belül? Vannak Morgók és vannak Kukák? Rendszeres bizonyos emberek vagy csoportok közt a konfliktus, a félreértés, a nézeteltérés? Akkor a Kommunikáció - a kulcs programunk Neked szól. Gyakran előfordul, hogy az emberek ugyanazokon a szavakon mást és mást értenek. Nem tisztázzák a küldött és kapott üzenet közti esetleges elcsúszásokat. Az értő kérdezés helyett reagálnak, belemennek egyfajta játszmába. Így csökken a vállalat hatékonysága észrevétlenül. Hiába a folyamatmenedzsment, hiába a legjobb technológia. Néha egy banánhéjon csúszik el a rendszer. Ne légy az áldozata.

Konfliktus- és panaszkezelés

Amikor két fél harcol, veszekszik, mindkét fél veszít. Aki elveszíti a csatát, azért veszít. Aki megnyeri, ő a másik embert veszíti el. Megtanultunk beszélni, de nem tanultunk meg értően figyelni, visszakérdezni, önmagunkat jól kifejezni, azaz kommunikálni. Pedig kiváló eszközök és technikák vannak arra, hogyan fogjuk ki a vitorlából a szelet, hogyan csitítsunk el egy értelmetlen porfelhőt anélkül, hogy agresszíven, passzívan, manipulatívan vagy passzív-agresszív módon reagálunk. Varázsszavak, varázskérdések segítenek ebben a folyamatban. Csak ismernünk és használnunk kell őket. S mindeközben tudni, hogy a konfliktus valójában nem a gondolatok, hanem az érzelmek csatája. Hogy mit is jelent ez? Megtudhatod. 

Motiváció és elköteleződés

Egyik kedvenc kérdésem, amivel gyakran találnak meg a vezetők: hogyan motiváljam a kollégáimat, beosztottaimat? Nos, egyszerű a válasz. De minden egyszerű válasz mögött hosszú folyamat és sok munka bújik meg. A munkahelyi motiváció hasonló ahhoz, ahogyan egészséges esetben eljut egy férfi a nő meghódításától az oltárnál elhangzó igen-ig. Az igen is egy egyszerű válasz, mégis mi minden van mögötte, és milyen lehetőségeket hordoz magában. Furcsa a hasonlat? Ha megérted a motiváció valódi lényegét, akkor tiszta lesz a kép.

Tárgyalástechnika és prezentáció

Amikor valakit lenyomsz, abból rövid távon bizonyosan profitálsz. A kérdés azonban, hogy rövid vagy hosszú távon szeretnél nyerni? Mik azok a technikák és mi az a szemléletmód, amely hosszú távon szolgál Téged és a partneredet? Hogyan tudsz hiteles lenni és az is maradni? Kommunikáció és metakommunikáció. Mindez a tárgyalástechnika modulunk lényege.
Hasonló a magával ragadó és eredményes prezentáció esszenciája is. A technikán túl ebben a modulban egy másik fontos dologra szintén rámutatunk. Arra, ami a szemnek láthatatlan. Amikor mások előtt beszélünk, sikerünk titka egyetlen dologban összpontosítható. S mindez nem elsősorban a módszeren alapul. Nos, ha itt elárulom a titkot, mi marad a tréningre?

Együttműködő vezetés és csoportmunka

Nem, az együttműködő vezetés és a csoportmunka nem azt jelenti, hogy én mondom, Ti meg csináljátok, vagy Ti mondjátok, én meg csinálom. És nem is azt, hogy parancsokat osztogatunk, vagy szolgalelkű vezetőként főzünk kávét a kollégáknak, hogy motiváltak legyenek és dolgozzanak, mint a kis angyal. Ahogy olvasod a sorokat, természetesen azt mondod: hát persze, hogy nem. De ha jól megfigyeled magadat, a környezetedet, a kollégáidat, ha nem is ilyen nyilvánvaló módon, de ennek árnyalt változataiban megtalálható mindaz, ami messze nem tartozik az együttműködő vezetés csoportmunka kategóriájába. Szeretnéd megtapasztalni vagy megmutatni nekik, milyen is együttműködő vezetőként létezni? Akkor ez a tréning Neked való.

Hatékonyság: delegálás és számonkérés

A hatékonyság szó már önmagába foglalja a lényeget. A hatékonyság az, amikor hatással vagyunk valamire. Hatunk valamire, azaz hatalmunk van valami felett. A hatalom nem hatalmaskodás, hanem maga a tiszta erő. Az a kérdés, hogy ezt az erőt mire fordítod. Ezen a kurzuson azzal kapcsolatban kapsz információkat, gyakorlatokat és tudást, amelyek a delegálás és számonkérés területét érintik. Sokak számára rémisztő ez a két szó. Mert téves dolgok kapcsolódnak hozzájuk. S abban a pillanatban, ahogy ezeket a rossz beidegződéseket felismered és eltávolítod a rendszerből, a delegálás és számonkérés meghozza a várt eredményt. Könnyed folyamat és nem agresszióval vagy félelmekkel teli összecsapás lesz.

Döntéselőkészítés, döntés és felelősségvállalás

A döntés az, amikor választasz valamit, és közben lemondasz valami másról. Amikor az ég felé fordulsz, nem látod a földet. Amikor a földet nézed, nem látod a Nap ragyogását. Így van ez a döntéssel és felelősségvállalással is. Minden döntésnek következménye van, amelyért vállalni kell a felelősséget. Ha nem vállaljuk, dönteni sem tudunk. Csak billegünk, mint a mérleghinta. Pedig a döntés minden folyamat legeslegelső lépésre. De miként tudsz dönteni? Miként tudsz jól dönteni? Honnan tudod, hogy jól döntöttél? Mi a döntés folyamata? S van-e a demokrácia a döntésben illetve a döntés előkészítésében? A tréningen mindezekre megkapod a választ. 

Kreativitás, innováció és változás

Honnan erednek ezek a képességek? Melyik hat melyikre? Vagy létezik egyetlen olyan dolog, amely mindhármat előre viheti, inspirálhatja, erősítheti? A válasz igen. S ha azt az egyetlenegy dolgot önmagadban és a csapatodban ki tudod teljesíteni és jól tudod kezelni, akkor a kreativitás, az innováció és a változás egy önmagát építő, nem minden napi eredményeket elérő, izzadságcseppektől mentes, öngerjesztő folyamat lesz. De mi ez az egyetlenegy dolog? Nemcsak megmondjuk, elindulunk a kiteljesedés útján. A többi már csak a résztvevőkön múlik.

Tudatalatti erőforrások feltérképezése és kiaknázása

Erőforrásaink, képességeink egy részével kapcsolatban általában tisztában vagyunk. Másik részük azonban felfedezetlenül hever valahol a mélyben. Talán a legnagyobb korlátainknak tartjuk őket, és ezért szunnyadnak, vagy egyáltalán nincs is tudomásunk róluk. Abban a pillanatban azonban, hogy felfedezzük és felismerjük őket, a hasznunkra is tudjuk hajtani és lehetőségén tudjuk őket használni céljaink eléréséhez. A tréning ezen kiaknázatlan erőforrások feltérképezéséről és azok megfelelő használatáról szól. Hogy kihívás helyett a lehetőséget és erőt keressük meg minden erőforrásunkban. 

Stresszkezelés

A stresszkezelés témaköre ma igen divatos, már már elcsépelt. Technikákat tanulhatunk a stressz kezelésére, amelyek igen hasznosak a mindennapok és a kihívások során. Azonban amíg nem vagyunk tisztában azzal, hogy maga a stressz honnan és miből indul, hogyan és miért keletkezik Önmagunkban, addig csak gyógyszert szedünk egy olyan betegségre, amelyet egy egyszerű nézőpontváltással is meg tudnánk gyógyítani. Fájdalomcsillapítót szedsz a fogfájásra? Menj el inkább egy fogorvoshoz, nézesd meg a beteg fogat, és gyökérkezeltesd azt. Tréningünk olyan, mint a gyökérkezelés. Talán fájdalmas, de kipucolja a kórokozókat. Fájdalomcsillapítók szedése helyett megtanít hosszútávon öngyógyítóvá válni.

Célkitűzések, tervezés és ellenőrzés

A célok témaköre nagy kedvencünk. Számtalanszor dolgozunk célokért, alapos tervekkel és ellenőrzési, visszaellenőrzési folyamatokkal. A hétköznapok során ezek a bevásárlástól az autó vásárláson át az építkezésig minden folyamatban megtalálhatók. Ugyanígy működünk a munkahelyen is. A kérdés azonban sosem elsősorban magukról a célokról szól, hanem mindenről, ami emögött a téma mögött meghúzódik. A tréning során megvizsgáljuk a mögöttes motivációkat, végigmegyünk a céltervezés lépcsőfokain, és megnézzük a valódi célok kitűzésének kritériumait. A tervezés és ellenőrzés már gyerekjáték lesz. Ha mindig rossz falhoz támasztod a létrát vagy sosem érsz fel a tetejére, akkor ez a tréning Neked szól.

Brainstorming technikák

Amikor az embereknek kötelező jelleggel kell ötletelniük, beszorulnak egy láthatatlan ketrecbe. Félnek elvonatkoztatni, és már racionalizálják minden gondolatukat - gyakorlatilag annak megszületése előtt. Olyanok, mint a bothoz kötözött elefánt bébi.Megvan az erejük és a lehetőségük, hogy eltávolodjanak a korlátoktól, de nem ismernek más utat. A brainstorming, azaz ötletvihar lényege pontosan az, hogy a szél homokszemeket fújjon a szemünkbe. Hogy ne lássunk, és azt se tudjuk, merre van az előre. Ettől juthatunk el nem várt varázslatos helyekre. És mint a homok viharban, a brainstromingban is egyetlen tájékozódási pontunk van: ez pedig a cél. S mindenkinek más az. Akár brainstorming technikákat tanulnál, akár moderátorra van szükséged egy ötletrohamhoz, várunk.

Kreatív problémamegoldás

A probléma szó már önmagában figyelemfelkeltő. Figyeld meg azokat az embereket, akik bizonyos helyzeteket problémának hívnak, és figyeld meg azokat, akik ugyanerre kihívásként tekintenek. A kreatív problémamegoldás tehát ezen alapul. Hogy a helyzetet másnak láthassuk, mint elsőre. De hogyan láthatunk egy problémát kihívásnak? S arra hogyan születhet kreatív megoldás? Ha szeretnéd gyorsan, hatékonyan, eredményesen, és ráadásul még könnyedén, játékosan, élvezettel járni a megoldás útját, akkor ez a tréning Neked szól.

Csapatépítés másképp

Vannak a fán lógós, iszogatós, játékos, felfedezős, kirándulós csapatépítők. Ha ilyet szeretnél, szívesen ajánlunk Neked partnereket, akik jól beváltak ezekben a témákban. Azonban, ha másféle csapatépítést szeretnél, ahol tényleg eggyé kovácsolódnak azok az emberek, akik pályaválasztásuk okán egy helyen dolgoznak, akkor mi vagyunk a Te partnered. Segítünk a program során nézőpontot váltani, munkatárs helyett az embert látni. Olyan pillanatokat megmutatni, amely a csapatépítő után még hosszú évekig elkíséri, összetartja ezeket az embereket. Ahol a versenyzés egészséges versengéssel teli csapatmunkává válik. Eredmény az embernek, eredmény a közösségnek, eredmény a cégnek.

 

 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A változáshoz Rád van szükség.